Methodieken
Zelfmanagement

Zelfmanagementtechnieken

Datgene, waarvan we ons bewust zijn, kunnen we hanteren. Datgene, waarvan we ons niet bewustzijn, zal ons hanteren.


Een combinatie van Rationeel Emotieve Therapie en Mindfulness helpt je om jezelf bewust te worden van belemmerende gedachten, automatische patronen en het effect hiervan op je leven. Door te leren afstand nemen, de situatie anders te bekijken en belemmerende gedachten om te buigen naar helpende gedachten, wordt ook de ervaring anders. Zo leer je je leven hanteren in de plaats van er door gehanteerd te worden.

Persoonlijkheidsprofiel

Persoonlijkheidsprofielen

Als je jezelf kent, ben je krachtig. Als je jezelf accepteert, ben je onoverwinnelijk.


Met behulp van persoonlijkheidsprofielen van Lumina Learning krijg je meer inzicht in je sterkten, kwaliteiten, zwakten en valkuilen en ontwikkel je zo sterk het bewustzijn over de eigen gedragsaspecten en de effecten daarvan op jezelf en je omgeving. Bovendien reiken deze instrumenten je een neutrale taal aan om beter te leren communiceren over ervaringen, gedragingen, observaties, gevoelens en emoties.

Equitherapie

Paardencoaching

Niets is zo goed voor het binnenste van de mens, dan de buitenkant van een paard.


Door het leven in een kudde is een paard van nature gericht op leiderschap en harmonieuze samenwerking. Van zodra je bij een paard in de buurt komt, zal het paard een 'kudde' willen vormen met jou. Het paard leest wie je bent, hoe je je voelt en reageert daarop non-verbaal en vrij van oordeel. Het laat jou ervaren wat er onbewust speelt bij jou en wat je oproept bij anderen door alleen zichzelf te zijn, in het hier en nu, en te reageren op jou en je lichaams-taal. Paarden zijn daardoor een goede spiegel en helpen je om de geleerde technieken te integreren en om te zetten in de praktijk.