Wat doen we ?

Missie

Het is mijn missie om hoogbegaafde hoogsensitieve vrouwen te begeleiden om zichzelf van binnenuit te ontwikkelen, zodat ze een leven kunnen leiden vanuit hun authentieke kracht. 


Naar aanleiding van een jarenlange worsteling met chronische depressie, pijn en vermoeidheid ontdekte ik dat ik zowel een diep voelende als een diep denkende persoon ben.  Een combinatie, die niet evident is en voor veel overprikkeling zorgt. Ik had mijn ware zelf echter al sinds heel jong verborgen achter een perfectionistisch masker, waardoor ik mezelf compleet verloren was. Toen ik op zoek ging naar begeleiding om te leren hoe ik mezelf terug kon zijn, leek ik nergens terecht te kunnen. Mijn masker was zo sterk, dat de echte ik erachter door niemand gezien, bereikt of geholpen kon worden. Dus besloot ik mijn eigen therapeut te worden en begon ik aan een uitdagend ontwikkelingsproces van binnenuit.  


Tijdens dat proces ontdekte ik dat er nog te vaak van uit wordt gegaan dat de kwaliteit van leven voor mensen zoals ik alleen verbeterd kan worden door de omgeving aan te passen, met name door het wegnemen van prikkels en het aanbrengen van structuur, zodat de persoon in kwestie minder last heeft van overprikkeling en alle gedragingen, die daaruit voortkomen. Echter, door deze benadering worden bepaalde persoonlijkheidskenmerken uitsluitend beschouwd als een beperking, waardoor er een hoop talent, energie en geluk verloren gaat.


Ik ben er van overtuigd dat mensen, die zowel diep voelend als diep denkend zijn, met behulp van kwalitatieve tools, technieken en begeleiding in staat kunnen zijn om:

  • om te gaan met de prikkels van het dagelijkse leven;
  • hun kenmerken in te zetten als kracht in de plaats van als beperking; en
  • een zinvol, zelfstandig en gelukkig leven te leiden.


Hierbij wil ik vrouwen, die bereid zijn om de uitdaging met zichzelf aan te gaan, begeleiden.


Mijn missie heb ik weerspiegeld in de naamgeving van mijn onderneming:

INTRINSIC 'intrinsiek' (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord) wezenlijk, innerlijk
COUNSELING ‘begeleiding’ (de; v; meervoud: begeleidingen) het begeleiden

Activiteiten

Hoogbegaafde hoogsensitieve vrouwen kunnen bij mij terecht voor de ontwikkeling van:


  • veerkracht
  • assertiviteit
  • zelfvertrouwen
  • emotionele balans
  • stressbestendigheid
  • communicatieve vaardigheden
  • persoonlijk leiderschap
Autsimecoach

Praktisch

Een sessie duurt telkens 1,5 uur en vindt plaats in openlucht bij de paarden.


Voor de sessies bij de paarden heb je geen ervaring met paarden nodig. Ook wanneer je angstig bent voor paarden is deze methodiek goed mogelijk. Er wordt uitsluitend op de grond gewerkt met het paard, er wordt dus niet gereden. Voorzie steeds aangepaste (regen)kledij en stevige (waterdichte) schoenen, die vuil mogen worden.